Ф’ючерси на малазійську пальмову олію знизилися у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію знизилися в п’ятницю після падіння цін на соєву олію, тоді як учасники ринку чекали даних про запаси за березень від Малайзійської ради з пальмової олії (MPOB).

До полуденної перерви базовий контракт на пальмову олію з постачанням у червні на Малайзійській біржі деривативів Бурса впав на 34 ринггіти, або 0,77%, до 4366 ринггітів (920,22 долара США) за метричну тонну. Ф’ючерси на пальмову олію цього тижня зросли на 4,10%.

“Ф’ючерси консолідуються в очікуванні щомісячних даних MPOB”, – сказав трейдер з Куала-Лумпура.

Даляньську товарну біржу закрито по четвергах і п’ятницях у зв’язку з фестивалем Цинмін. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли, на 0,02%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

Очікується, що запаси пальмової олії в Малайзії скоротяться на 6,65% порівняно з попереднім місяцем до восьмимісячного мінімуму в 1,79 мільйона тонн наприкінці березня, показало опитування Reuters у четвер.

MPOB планує опублікувати дані 15 квітня.

Ціни на соєві боби знизилися в четвер після нижчих, ніж очікувалося, щотижневих даних про експортні продажі від Міністерства сільського господарства США (USDA), сезонного збільшення постачання врожаю в Південній Америці та падіння цін на соєву олію.

Виробництво ріпаку та гірчиці в Індії, ймовірно, зросте на 7% порівняно з минулим роком до рекордних 12,09 млн. тонн у 2024 році. Це допоможе найбільшому у світі імпортеру рослинної олії скоротити імпорт харчової олії.

Ціни на нафту продовжили зростання в п’ятницю і попрямували до другого тижневого зростання, чому сприяли геополітична напруженість у Європі та на Близькому Сході, побоювання щодо скорочення постачань та оптимізм щодо зростання світового попиту на пальне у міру покращення економіки.

Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальму більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

На думку технічного аналітика Reuters Ван Тао, ціна пальмової олії може опуститися далі в діапазон 4294-4326 ринггіт за метричну тонну, оскільки тимчасова вершина сформувалася навколо опору 4432 ринггітів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!