Фьючерсы на пальмовое масло в Малайзии закрылись на максимуме более чем за неделю

Джерело:  Оilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії росли другу сесію і закрилися на максимумі більш ніж за один тиждень у вівторок, слідуючи за стійким зростанням цін на соєву олію на тлі поганої погоди в Бразилії та Росії, тоді як несприятливі погодні умови ключового виробника пальмової олії Індонезії. також підтримали ціни на пальму.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у липні на Малайзійській біржі деривативів Бурса закрився на 68 ринггітів, або 1,76%, до 3930 ринггітів ($829,81) за метричну тонну, що стало найвищим показником закриття з 25 квітня.

Після масового розпродажу малайзійської пальмової олії у квітні ринок переоцінює себе через капризи погоди в Бразилії та Індонезії, що впливають на харчові олії, сказав Парамалінгам Супраманіям, директор брокерської компанії Pelindung Bestari у Селангорі, повідомляє Рейтер.

Занепокоєння щодо нестачі соєвих бобів на тлі потенційно шкідливих погодних умов у Бразилії та Росії призводить до зростання цін на соєву олію.

Метеорологічне агентство Індонезії попередило про потенційні екстремальні погодні явища, які можуть статися в країні з 7 по 13 травня, такі як торнадо та грози, які можуть призвести до повеней та зсувів ґрунту.

Пальмова олія подорожчала після різкого зростання імпорту Індії у квітні

Близько 64% території Індонезії переживе посушливий сезон із травня по серпень цього року, повідомила в суботу Бернама, що базується в Малайзії, з посиланням на метеорологічне агентство Індонезії. Спекотна погода негативно впливає на врожайність пальм.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,51%, а контракт на пальмову олію – на 2,22%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,48%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Малайзійський ринггіт, торгова валюта пальми, зміцнився на 0,02% по відношенню до долара.

Нафта стабілізувалася у вівторок, оскільки слабкість фізичного ринку протидіяла занепокоєнню конфліктом на Близькому Сході.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!