Виробництво кукурудзи у світі скорочуватиметься через нерентабельність

Джерело:  Kurkul.com

Фермери відмовлятимуться від вирощування кукурудзи, оскільки для її сушки потрібно багато газу. Про це розповіли експерти під час міжнародного форуму Agro&Food Security Forum: Grains, Oilseeds, Pulses, який проходив у Варшаві.

«$50/т — це тільки витрати, щоб посушити кукурудзу. Ми будемо скорочувати виробництво кукурудзи тому, що вона буде зовсім нерентабельною», — розповіла про виклики сезону Тетяна Алавердова, комерційний директор HarvEast.

Її думку поділяє й експерт ринку олійних культур, аналітик «УкрАгроКонсалт» Юлія Гаркавенко.

«Це дійсно тренд, який ми побачили у своїх дослідженнях, — фермери будуть відмовлятися від вирощування кукурудзи. І не тільки в Україні. Будуть відмовлятися від кукурудзи і в Європі. І основні наші конкуренти по соняшнику — Румунія і Болгарія — вони теж будуть вирощувати більше соняшника — це лузга, яку можна спалювати і заміняти газ. А для кукурудзи потрібно багато газу», — пояснила Юлія Гаркавенко.

Нагадаємо, експерти USDA прогнозують світове виробництво кукурудзи на 2022/23 рік на рівні 1,172 млн т, що на 7 млн т менше, ніж прогнозувалось місяцем раніше. Для України ж експерти збільшили прогноз врожаю до 31,5 млн т, що на понад 1,5 млн т більше, ніж прогнозувалось у серпні.

Позначки:, , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!