Українські молочники підписали меморандум з Європейською молочною асоціацією

Джерело:  AgroPortal.ua

Спілка молочних підприємств України (СМПУ) підписала Меморандум порозуміння з Європейською молочною асоціацією (EDA). Це важливий крок щодо співпраці України з Європою.

«Меморандум — це перший крок, головне — напрацювання дорожньої мапи, якою рухатиметься молочний сектор України до інтеграції в європейську лактосферу. Цей шлях досить не простий, але український бізнес до цього готовий і готовий відповідати тим вимогам і стандартам, які є в ЄС, щоб ми разом були сильнішими та успішнішими», — прокоментував подію виконавчий директор Спілки молочних підприємств України Арсен Дідур.

Президент Європейської молочної асоціації (EDA) Джузеппе Амброзі відзначив, що спільна співпраця з СМПУ почалася ще до російських атак на Україну  та висловив підтримку щодо підписання Україною спільної угоди про вільну торгівлю з ЄС.

«Лібералізація молочної галузі в Європі допоможе українським молочникам залишатися на плаву і молочної продукції буде експортуватися ще більше. Ви дотримуєтеся стандартів і можете залишатися на високому рівні у виробництві молочної продукції», — наголосив Джузеппе Амброзі.

За словами генерального секретаря Європейської молочної асоціації (EDA) Александра Антона, 50% молочних компаній України експортують молочну продукцію до Європи, 58 підприємств експортують до Швейцарії та мають підписані угоди з Китаєм.

«Підписаний Меморандум звільнить Україну від перешкод і дасть можливість експортувати ще більше продукції до ЄС. Ми в свою чергу, на основі вільної угоди, підтримаємо інтеграцію України на ринок Європи без квот, без меж та без митних зборів, що є дуже важливо», — зазначив Александр Антон.

Не простий і не короткий шлях пройшла молочна галузь України до відповідного документу, додав Арсен Дідур. Для українського молочного бізнесу важливо мати перспективи, а для європейських партнерів важливо розуміти чи відповідаємо ми європейським цінностям та принципам. І є надія, що Україна вибудувала той рівень довіри до ЄС, який дозволив підписати Меморандум.

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!