У травні цукровий буряк вимагає постійної присутності агронома на полі

Джерело:  AgroPortal.ua
буряк

Відомо, що цукровий буряк — технологічно дуже складна культура. Вже у перший період вегетації — а це 1,5-2 місяці — рослини мають дуже слабкий ріст і не можуть конкурувати з бур’янами. Тобто з часу отримання сходів і до періоду змикання міжряддя місяць потрібно активно боротися з бур’янами.

Про це AgroPortal.ua розповів головний агроном компанії «Астарта» з напрямку вирощування цукрових буряків Алішер Нурмухаммедов.

«У типових техкартах передбачено 3-4 обробки посівів цукрових буряків від бур’янів, потім 3-4 обробки — від хвороб. У східних і центральних областях України виникає додаткова потреба обробки від шкідника — бурякового довгоносика. Саме в травні шкідник має високу активність, і в цей період доводиться обробляти посіви від нього у середньому 4-5 рази. Це, звісно, потребує значних затрат, але без обробок не можна обійтися», — говорить Алішер Нурмухаммедов.

За його словами, цукровий буряк вимагає постійної присутності агронома на полі, а в травні потрібно особливо оперативно реагувати на шкідників, оскільки за кілька годин довгоносик може знищити всі посіви. Тому в господарстві мають бути напоготові обприскувачі для швидкого реагування та усунення проблеми.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!