У Держпродспоживслужбі розповіли про найбільш привабливі ринки для української продукції

Джерело:  Elevatorist.com
экспорт

Країни Євросоюзу, Велика Британія та Канада зацікавлені в українській продукції на власних ринках.

При це під час вебінару «Торгівля під час війни: потенціал виходу України на зовнішні ринки» розповіла заступниця голови Держпродспоживслужби  Ольга Шевченко.

За її словами, українська продукція є затребуваною у світі, а на деякі продукти навіть є конкретні запити від країн.

Ольга Шевченко акцентувала, що раніше виходи української продукції на європейські ринки супроводжувалися більш високими вимогами й неможливістю транзиту й складнощами у пошуку клієнтів. Наразі продукція, яка дозволена до ввезення до ЄС, може спокійно транзитуватися через європейські країни.

«Зараз європейський ринок завдяки логістиці – це ринок, який може бути цікавим нашим підприємствам. Зокрема, з початку березня 15 підприємств отримали дозволи», – зауважила заступниця голови Держпродспоживслужби, додавши, що українська продукція за своєю якістю відповідає європейським вимогам.

Вона також розповіла, що ще одним привабливим ринком для України є Велика Британія, яка хоч і вийшла зі складу ЄС, але визнає стандарти країн Співдружності.

«Тобто ті, хто може експортувати до країн ЄС, може реалізовувати власну продукцію і в Британії. Там є свої процедури, але підходи в них однакові», – уточнила Ольга Шевченко.

За її словами, українською продукцією також активно цікавиться канадський ринок.

«Зараз ми там проходимо акредитацію по птахівничій, молочній та м’ясній галузям, є запити на готову продукцію. Але зрозуміло, що запити по продукції тваринного походження не надаються дуже швидко», – констатувала Ольга Шевченко, додавши, що отримання сертифікатів займає від декількох місяців до 5-9 років.

Раніше Велика Британія оголосила про нові заходи щодо підтримки України, скасувавши всі тарифи, що підпадають під дію торгової угоди між Великобританією та Україною. Також Канада скасувала усі мита для української продукції.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!