Третина аграріїв Херсонщини досі не відновила роботу

Джерело:  AgroPortal.ua
Херсон

45% агропідприємств Херсонщини відновили свою діяльність лише наполовину, 30% — досі не працюють.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час наради щодо вирішення проблемних питань на деокупованих територіях Херсонської області, говориться у повідомленні Мінагрополітики.

Він зазначив, що для підтримки агровиробників з деокупованих територій уряд запланував реалізацію низки програм.

«Одне з головних завдань щодо відновлення роботи аграріїв Херсонщини — розмінування. В державному бюджеті для цього передбачено 3 млрд грн. Також спрощена процедура сертифікації операторів для проведення розмінування. Це дозволить очистити цьогоріч значні площі», — зазначив Тарас Висоцький.

Він також додав, що цього року передбачені кошти в держбюджеті для програми з компенсації 25% вартості під час купівлі обладнання вітчизняних виробників. Також аграрії з деокупованих територій, які обробляють до 120 га, зможуть отримати 8 тис. грн безповоротної допомоги від держави. Продовжить діяти програма з розвитку меліорації, якою передбачена компенсація до 50% вартості на відновлення зрошувальних систем. Аграрії Херсонщини можуть скористатися урядовою грантовою програмою на розвиток садів і теплиць.

Тарас Висоцький також повідомив, що до пільгової програми «Доступні кредити 5-7-9%» внесені зміни, і тепер аграрії з деокупованих територій можуть отримати кредит на обігові кошти під 3% річних, на інвестиційні — на 1% у перші два роки. Це, підкреслив перший заступник міністра агрополітики, створить доступні умови для проведення весняної посівної.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!