Стан посівів м’якої пшениці у Франції дещо знизився минулого тижня і залишився гіршим за чотири роки

Джерело:  Oilworld
состояние посевов

Стан посівів м’якої пшениці у Франції дещо знизився минулого тижня і залишився найгіршим за чотири роки, показали дані фермерського управління FranceAgriMer у п’ятницю, оскільки поля залишалися сирими після вологої зими у найбільшому виробнику зерна в Європейському Союзі.

Близько 66% французької м’якої пшениці до 11 березня оцінювалося як те, що знаходиться в хорошому або відмінному стані, порівняно з 68% тижнем раніше, йдеться у звіті FranceAgriMer із зернових культур.

Це був найнижчий рейтинг за період з 2020 року, коли 63% м’якої пшениці отримали оцінку «добре/відмінно» у черговий сезон, позначений вологою погодою.

Сильний осінній дощ порушив посів та ранній розвиток сільськогосподарських культур у Франції та інших частинах Західної Європи. Волога погода змусила аналітиків Strategie Grains цього тижня знизити прогнози щодо виробництва м’якої пшениці та ячменю в ЄС у 2024 році.

FranceAgriMer також підрахував, що умови для озимого ячменю були найгіршими з 2020 року: 68% посівів були оцінені як хороші/відмінні, що трохи нижче, ніж 69% попереднього тижня.

Посів ярого ячменю збільшився після незначного прогресу за попередні тижні: було засіяно 39% очікуваної площі проти 28% тижнем раніше, йдеться у звіті FranceAgriMer.

Однак, посів ярого ячменю значно відстає як від рівня минулого року (99%), так і від середнього показника за п’ять років (83%).

FranceAgriMer не коментує стан посівів у своїх щотижневих звітах. Проте на цьому тижні чиновники повідомили журналістам, що вологий вегетаційний період призвів до зміни стану врожаю та ускладнив ухвалення рішень про сівбу.

Після того, як дощ скоротив посів озимої пшениці та ячменю, подальші опади в березні можуть призвести до того, що фермери перенесуть частину площ з ярого ячменю на пізнішу кукурудзу (кукурудзу), соняшник та сорго, заявив Абір Махаджба з FranceAgriMer під час прес- конференції у середу, повідомляє Рейтер.

Посів твердих сортів пшениці минулого тижня не просунувся вперед: було оброблено 92% очікуваної площі, як показали дані FranceAgriMer, оскільки він відставав від середнього п’ятирічного показника 98%.

Прогнози погоди вказують на послаблення дощів у Франції протягом найближчих двох тижнів, але найближчими днями все ще очікуються зливи.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!