Стало відомо, коли в Україні збільшиться виробництво грибів

Джерело:  Agravery.com
шампиньоны

На ринку грибів фіксується дефіцит. Про це повідомляє UMDIS. Більше гриба очікується після 10-го травня, дехто з виробників планує відновлювати виробничі потужності з червня місяця.

 «Гриба на ринку мало, урожайності низькі, продажі невисокі але при цьому середня ціна з господарства на гриби по Україні 80-82 грн\кг. Грибний ринок України продовжує працювати: деякі виробники з початку війни не припиняли свою роботу, дехто декілька тижнів не працював, на даний час відновили загрузки але не на повну потужність. Гриба мало по всій Україні, той що є хорошої якості продається дуже добре, на різносорт попит низький», – йдеться у повідомленні.

З господарства хороші печериці продають по ціні 80-82 грн\кг, трохи гіршої якості – по 75 грн\кг, розкритий гриб – по 45-55 грн\кг. Оптові покупці телефонують з різних областей, шукають гриби та готові забрати печериці у виробників по 83-85 грн\кг із доставкою. Також виробникам грибів складно знайти транспорт для доставки сировини, також подорожчала вартість доставки.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!