США націлилися на просування свого сорго в Індії

Джерело:  Feedlot
сорго

Зернова рада США (USGC) взяла участь в ознайомлювальній торговельній місії до Індії, яка охопила шість міст і була зосереджена на можливостях для американського сорго.

Зустрічі під час місії були присвячені використанню сорго у харчовій промисловості, промисловій екстракції крохмалю, застосуванню як фураж та у виробництві етанолу.

“Жителі Індії здавна вживали сорго в їжу і знайомство з його поживними перевагами відкриває широкі можливості для включення його в індійський ринок снеків, що росте”, – говорить Джейс Хефнер, менеджер з глобальної торгівлі USGC.

За словами USGC, Індія стикається з потенційним дефіцитом фуражного зерна, викликаним зростанням населення, скороченням кількості мусонних дощів і споживанням кукурудзи, що росте, в кормах для тварин і промисловості. Існуючі в Індії заборони на імпорт генетично модифікованих (ГМ) інгредієнтів та глибока культурна історія використання сорго вказують на можливість використання американського сорго для вирішення проблеми дефіциту фуражного зерна, що зростає.

Названа суперкультурою, ця рослина чудово переносить спеку і найкраще росте в кліматі з тривалим літом, що дуже актуально через глобальне потепління.

Сорго багате на білок, залізо, вітамін В6, ніацин, магній і фосфор, а також має високу енергетичну цінність, забезпечуючи 10% білка і майже 75% складних вуглеводів, рекомендованих Міністерством сільського господарства США.

Останні кілька років Сполучені Штати залишалися найбільшим у світі виробником зернового сорго, виробивши 11,4 мільйона метричних тонн сорго у 2021-22 роках.

Традиційно найбільшими виробниками сорго у Сполучених Штатах були штати Середнього Заходу, включаючи Канзас, Південну Дакоту, Техас, Колорадо та Небраску.

Делегація провела повний аналіз індійського ринку харчового сорго та ланцюжків його постачання, включаючи відвідування дрібних фермерів, які вирощують джовар (індійське сорго), а також вивчила можливості включення до складу продуктів харчування сорго вищого класу.

Особливий інтерес для індійської кормової промисловості представляють сорти сорго, що не містять таніну. Високий вміст таніну в індійському джовари історично обмежував його використання в кормах для тварин, і індійська кормова промисловість не знає про переваги американського сорго.

Команда також відвідала завод з переробки крохмалю, де змогла подати результати попереднього дослідження, що фінансується USCP. Дослідження, проведене в Університеті Іллінойсу, продемонструвало перевагу американського сорго перед індійською кукурудзою за кількістю крохмалю. Кукурудза є єдиним джерелом сировини для індійських виробників крохмалю.

У заключний день команда розповіла про використання американського сорго у виробництві етанолу. В даний час Індія стикається з численними екологічними проблемами і зараз шукає сировину, яка не тільки доступна за ціною, а й мінімізує вплив на довкілля.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!