Соєві боби впали на 1,6% на фоні фіксації прибутку; пшениця піднімається

Джерело:  Oilword
доллар

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго впали більш ніж на 1% у п’ятницю нижче $12 за бушель на тлі фіксації прибутку наступного дня після того, як еталонний контракт наблизився до двомісячного максимуму, зростання продажів фермерської сої і курсу долара, кажуть аналітики.

Ф’ючерси на пшеницю виросли, тоді як кукурудза знизилася за умов нестабільної торгівлі.

Травневі соєві боби CBOT за підсумками дня знизилися на 19-1/2 цента до $11,92-1/2 за бушель. Травневий контракт на кукурудзу CBOT подешевшав на 1-1/2 цента до $4,39-1/4 за бушель, тоді як травнева м’яка червона пшениця озима зросла на 8 центів до $5,54-3/4 за бушель.

Соєві боби відступили після двосесійного підйому. За словами аналітиків, зростання цін сою стимулювало продажі сої фермерами США та Південної Америки.

“Сектор зернових та олійних культур в основному падає через зміцнення долара та збільшення продажів фермерів, особливо в Бразилії”, – написав у записці для клієнтів головний економіст StoneX із сировинних товарів Арлан Судерман, повідомляє Рейтер.

Інші аналітики пояснюють тиск на ринок прогнозами сприятливих дощів у деяких частинах посівного поясу Середнього Заходу перед весняним посівним.

Дощі та сніг прогнозувалися на вихідних в Айові, найбільшому виробнику кукурудзи та соєвих бобів, де майже 20% штату перебувають в умовах сильної посухи, показав останній щотижневий звіт US Drought Monitor.

«Посуха в Айові наростала всю зиму, і ми нарешті отримали прогноз на дощ», – сказав Ренді Плейс, аналітик Hightower Report.

Тим часом Міністерство сільського господарства США підтвердило приватний продаж 263 000 тонн американської кукурудзи в Мексику.

Пшениця CBOT зміцнилася на закритті коротких позицій, оскільки європейські ф’ючерси на пшеницю виросли на тлі побоювань, що відновилися, з приводу перебоїв у постачаннях з Чорного моря.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!