Сівба ГМО-культур в Китаї набирає обертів із новим дозволом на імпорт

ГМО

Китай у четвер схвалив додаткові сорти генетично модифікованої сої та кукурудзи для імпорту та виробництва, одночасно розширюючи посівні площі по всій країні, як частину спроби покращити продовольчу безпеку та скоротити імпорт. 

Оскільки китайським компаніям тепер дозволено розробляти та продавати ГМ-насіння, цілком імовірно, що Пекін буде набагато більш готовим до дозволів на імпорт, що зробить ГМ-насіння більш привабливим і створить значну перевагу для китайських насіннєвих компаній за кордоном.

У грудні Китай видав ліцензії першій партії з 26 компаній на розведення та продаж генетично модифікованого насіння кукурудзи та сої всередині країни після років пілотних випробувань.

«Ми можемо очікувати, що протягом наступних кількох років масштаби посівів зростуть і, зрештою, стануть дуже значними», — сказав сільськогосподарський аналітик Trivium China Івен Пей.

Проникнення на ринок генно-модифікованих культур може сягнути 85% через три-п’ять років після того, як галузь буде повністю комерціалізована, заявив у своїй заяві розробник ГМО Beijing Dabeinong Technology.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!