Прогноз урожаю пшениці та ріпаку в Німеччині на 2024 рік менший

Джерело:  IDK
колоски

Урожай пшениці у Німеччині у 2024 році впаде на 6,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року, до 20,14 мільйона тонн, повідомила асоціація фермерських кооперативів країни у своїй першій оцінці врожаю у четвер.

Асоціація прогнозує, що врожай озимого ріпаку у Німеччині у 2024 році знизиться на 6,9% порівняно з торішнім урожаєм до 3,93 мільйона тонн.

За словами асоціації, основними причинами очікуваного падіння є скорочення посівних площ через несприятливу дощову осінню погоду та посилення конкуренції за землю з боку інших користувачів, таких як будівництво житла та розширення виробництва відновлюваної енергії, включаючи сонячні панелі.

Дощі, що продовжуються, означають, що врожай м’якої пшениці в ЄС у 2024 році впаде, повідомила в четвер французька консалтингова компанія Strategie Grains.

Німеччина є другим за величиною виробником пшениці в Європейському Союзі після Франції та протягом багатьох років найбільшим виробником ріпаку в ЄС, основною олійною культурою в Європі для виробництва харчової олії та біодизелю.

Посіви зерна і ріпаку в Німеччині поки не постраждали серйозно від заморозків цієї зими, але дощі з повенями, що повторюються, в деяких районах призвели до того, що деякі поля довелося повторно засіяти, повідомила асоціація. Проте сухіша погода означає, що фермери тепер можуть виконувати польові роботи, такі як внесення добрив та весняний посів.

За оцінками, німецькі фермери скоротили посівні площі пшениці для збирання врожаю цього літа на 5,9% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 2,70 млн га, йдеться у повідомленні.

За оцінками, фермери скоротили посіви озимого ріпаку для збирання влітку цього року на 4,8% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 1,11 млн. га.

Урожай озимого ячменю в Німеччині, який переважно використовується на корм тваринам, впаде на 4,0% порівняно з минулим роком до 9,23 млн. тонн, повідомила асоціація. Урожай ярого ячменю, який часто використовується для виробництва пива і солоду, впаде на 11,6% до 1,77 млн тонн.

Урожай кукурудзи на зерно впаде на 6,5% до 3,94 млн. тонн, йдеться в повідомленні.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!