На Київщині стартувала посівна ярих сільськогосподарських культур

Джерело:  Київська ОДА
сев

Одними з перших на Київщині розпочали посівну ярих сільськогосподарських культур аграрії Бориспільського, Броварського та Обухівського районів. Про це під час брифінгу повідомила начальниця управління агропромислового розвитку Київської ОДА Ліна Щуревич.

На сьогоднішній день в області посіяно 2,19 тис. га, в тому числі: зернових та зернобобових – 1,67 тис. га.

Однак, несприятливі погодні умови сповільнили темпи посівної кампанії.

Відповідно до прогнозованої структури посівних площ сільськогосподарських культур по всіх категоріях господарств Київської області, під урожай 2024 року планується задіяти 1148,5 тис. га, що на 10,9 тис. га більше, ніж у минулому році.

Під зернові культури планується задіяти 541,4 тис. га, що становить 47,1 % в структурі посівних площ. В тому числі, вже посіяно озимих на зерно всього 177,1 тис. га, що становить 94,8 % до минулого року.
Ярих зернових та зернобобових буде посіяно на площі 364,3 тис. га, що на 8,6 тис. га більше посівів минулого року і становить 102,4 %.

Крім того, аграрії області планують збільшити посівні площі технічних культур, яких має бути посіяно всього 422,3 тис. га, що на 6,9 тис. га більше, ніж у минулому році

Під посів овочевих культур та картоплі планується задіяти 123 тис. га, що на 1,6 тис. га більше, ніж у минулому році. У структурі посівних площ овочеві культури та картопля становлять 10,7 %.

Під посів кормових культур буде задіяно 62,08 тис. га, що на 4,58 тис. га більше, ніж у минулому році, що становить 4,76 % у структурі посівних площ.

Крім того, 9425,03 га земель сільськогосподарського призначення потребують обстеження на наявність ділянок, забруднених мінами та вибухонебезпечними залишками війни.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!