Китай схвалив сорти ГМО сої та кукурудзи

Джерело:  AgroXXI
ГМО

Китай прискорює темпи видачі дозволів на генетично модифіковане насіння кукурудзи та сорти сої, оскільки прагне підтримати внутрішнє виробництво та зменшити свою залежність від імпорту для задоволення потреб у продовольстві.

Китай, найбільший у світі покупець кукурудзи та соєвих бобів дав згоду на 27 сортів насіння ГМ-кукурудзи та три сорти ГМ-сої, розширюючи список дозволів для збільшення вирощування та посадки високоврожайних культур, повідомляє Reuters з посиланням на МСГ КНР.

Сорти, схвалені міністерством у повідомленні, опублікованому 19 березня, включають сорти насіння, що належать Dabeinong 002385.SZ та China National Seed Group, підрозділу Syngenta Group.

Китай протягом багатьох років обережно підходив до використання ГМ-культур, але в січні заявив, що розширить посівні площі ГМ-сої та кукурудзи після того, як пілотні проекти показали добрі результати у підвищенні врожайності та зниженні витрат у порівнянні з традиційними типами насіння.

Країна з населенням 1,4 мільярда людей прагне збільшити внутрішнє виробництво та покращити продовольчу безпеку за рахунок підвищення врожайності насіння та скорочення імпорту зерна більш ніж на 100 мільйонів тонн на рік.

За даними МСГ КНР, список схвалених сортів відкрито для громадського обговорення до 17 квітня.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!