Ірак досяг самозабезпеченості пшеницею

Джерело:  Зерно Он-Лайн
пшеница

Міністр торгівлі Іраку Асір аль-Гурайрі заявив, що у державних сховищах накопичено понад два мільйони тонн пшениці. Про це повідомляє IraqiNews.com.

Аль-Гурайрі додав, що Ірак зараз самодостатній і не потребує імпорту пшениці для підтримки своїх стратегічних запасів.

У січні міністр торгівлі Іраку заявив, що Ірак не планує імпортувати пшеницю цього року, оскільки країна має великі запаси, які здатні забезпечити потреби протягом семи місяців. Крім того, у країні очікується рекордний урожай.

Міністерство сільського господарства Іраку раніше згадувало, що Іраку, населення якого становить 43 мільйони осіб, потрібно від 4,5 до 5 млн т пшениці на рік. Величезний урожай, отриманий у 2023 році, відображає перехід до вирощування пшениці у пустельних районах із використанням ґрунтових вод замість використання річкової води для зрошення, оскільки країна переживає рекордну посуху.

Ірак був самозабезпечений пшеницею протягом трьох років поспіль: у 2019 р. виробництво становило 4,7 млн т, у 2020 р. – 6,2 млн т, у 2021 р. – близько 4,2 млн т. Проте такі фактори, як нестача води та опустелювання, призвели до зниження виробництва пшениці, яке минулого сезону досягло приблизно 3 млн т. Це спонукало іракський уряд імпортувати пшеницю, щоб покрити дефіцит.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!