Ф’ючерси на сою та кукурудзу знижуються на тлі невизначеності з китайською політикою нульового COVID

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на соєві боби в Чикаго знизилися в понеділок, впавши з шеститижневого максимуму попередньої сесії після того, як Китай заперечував чутки про можливість пом’якшення своєї політики нульового поширення COVID на тлі скорочення закупівель найбільшим світовим імпортером.

Пшениця впала протягом трьох із чотирьох сесій, а кукурудза впала до найнижчого рівня більш ніж за тиждень.

“Є великі питання щодо припинення політики COVID-0 у Китаї і, мабуть, мало відповідей”, – сказав Фін Зібелл, економіст з агробізнесу в Національному банку Австралії. “Ринки продовжують спекулювати, що це закінчиться, а потім це не закінчиться”, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на сою на товарній біржі Чикаго (CBOT) впав на 0,2% до $14,59-3/4 за бушель станом на 11:40 за Грінвічем, подорожчавши майже на 2% у п’ятницю.

Пшениця впала на 0,6% до 8,43 долара за бушель, а кукурудза подешевшала на 0,2% до 6,79-3/4 долара за бушель після падіння до 6,76-1/4 долара на попередніх торгах, самого слабкого із 28 жовтня.

“Китай підтверджує свою політику нульового COVID, що може обмежити попит із цієї країни на міжнародній арені”, – заявила французька консалтингова компанія Agritel.

Перспективи того, що Китай ослабить деякі зі своїх обмежень через COVID-19, підтримали ринки соєвих бобів та інші ринки в п’ятницю. Китай на сьогоднішній день є найбільшим імпортером сої у світі.

Імпорт сої до Китаю в жовтні скоротився на 19% до 4,14 млн. тонн у порівнянні з минулим роком, згідно з розрахунками Reuters, заснованими на митних даних, опублікованих у понеділок, оскільки він обмежував закупівлі на тлі високих світових цін та низької рентабельності переробки.

Посів сої в основному сільськогосподарському поясі Аргентини значно відстає від минулорічних темпів через відсутність дощів.

Затяжна посуха, пов’язана з третьою поспіль кліматичною ситуацією Ла-Нінья, підірвала виробництво пшениці і тепер загрожує вплинути на майбутній сезон сої та кукурудзи, оскільки фермери, ймовірно, менше інвестуватимуть у посівну, якщо умови не покращаться.

Ціни на пшеницю знизилися, хоча невизначеність щодо експорту зерна з Чорноморського регіону та несприятливі погодні умови в Австралії стримали втрати.

Росія хоче, щоб Захід послабив обмеження щодо державного Россільгоспбанку, щоб полегшити експорт російського зерна, згідно з чотирма джерелами, знайомими з проханням, зробленим під час переговорів про продовження угоди про постачання продовольства з України.

Україна експортувала майже 14,3 млн. тонн зерна в сезоні 2022/23, що на 30,7% менше, ніж 20,6 млн. тонн, експортованих на тому ж етапі попереднього сезону, показали дані міністерства сільського господарства в понеділок.

У Європі консультаційна компанія Strategie Grains очікує, що посівні площі під ріпаком у Європейському союзі збільшаться наступного сезону після того, як високі ціни спонукали фермерів сіяти більше олійних культур, а врожай почався у добрих умовах.

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!