Ф’ючерси на пшеницю зростають через напруженість у відносинах між Росією та Україною

россия украина

Ф’ючерси на пшеницю підскочили на 3,2%, зокрема через зростання напруженості між Росією та Україною. Про це пише Reuters.

Повідомляється, що окрім геополітичних чинників, експерти називають погіршення погоди, яка становить загрозу врожаю в сухих районах США.

«Якщо виникне проблема між Росією та Україною, це може бути дуже руйнівним для світової торгівлі пшеницею», — акцентував керуючий партнер Top Third Ag Marketing Марк Голд.

Зазначається, що найактивніший контракт на пшеницю на базисі CBOT зафіксував найбільший щоденний приріст з 1 жовтня 2021 року. Ріст пшениці призвів до росту на кукурудзу, при цьому соєві боби впали на фоні прогнозів дощів в основних районах вирощування Бразилії та Аргентини.

Додається, що сильний звіт з експорту від USDA також допоміг підтримати пшеницю.

«Міністерство сільського господарства США повідомило, що щотижневі експортні інспекції пшениці склали 369 188 т, у порівнянні з 234 356 т на попередньому тижня та відповідає високим ринковим прогнозам», — йдеться у матеріалі Reuters.

Трейдери зазначають, що державна зернова рада Туреччини попередньо закупила близько 335 тис. т пшениці на міжнародному тендері. Березневі ф’ючерси на м’яку червону озиму пшеницю на біржі Чикаго становить 26,5 цента і зросли до $7,69 за бушель.

«Вищі, ніж очікувалося, показники експортних інспекцій також надали підтримку ф’ючерсам на кукурудзу та соєві боби», — додають аналітики.

За їхніми словами, березнева кукурудза на базисі CBOT подорожчала на 3-1/4 центи до $5,99-1/2 за бушель.

Нагадаємо, розроблено план ймовірних економічних ризиків для України на випадок можливої агресії Росії. Аналітичний підрозділ Київської Школи Економіки спільно з експертами розробили аналітичний документ, у якому описані ймовірні економічні та безпекові ризики для України протягом періоду найбільшого ризику: зима-весна 2022 р.

 

Latifundist

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!