Ціни на соєві боби зміцнилися

Джерело:  Оilworld
доллар

Ф’ючерси на зерно на товарній біржі Чикаго зросли в п’ятницю, а ціни на соєві боби виросли наступного дня після досягнення місячного мінімуму, оскільки ринки відреагували на ведмежі дані Міністерства сільського господарства США про попит і пропозицію.

Інвестори були спантеличені розбіжністю, що зберігається, між оцінками Міністерства сільського господарства США і бразильського агентства з рослинництва Conab з виробництва кукурудзи і сої.

Міністерство сільського господарства США у четвер залишило свою оцінку врожаю сої в Бразилії у 2023/24 році без змін на рівні 155 млн. метричних тонн, тоді як Conab знизило прогноз до 146,522 млн. метричних тонн, пославшись на несприятливі погодні умови. Джим Герлах, президент A/C Trading, сказав, що прогноз Міністерства сільського господарства США був “дурним”, і п’ятничне зростання було свідченням цього.

“Все, що вам потрібно зробити, це подивитися на готівку”, – сказав він. “Ринок бразильської сої продемонстрував неймовірне зростання. Це говорить мені про те, що прогноз урожаю в Бразилії, ймовірно, ближчий до прогнозу Міністерства сільського господарства США”.

Найбільш активні контракти на кукурудзу на CBOT додали 5-1,2 цента до 4,34-1/4 долара за бушель надвечір, після падіння раніше до найнижчого рівня більш ніж за тиждень.

Пшениця CBOT подорожчала на 4 центи до 5,55-3/4 долара за бушель, тоді як соєві боби подорожчали на 11-3/4 центи до 11,74 долара за бушель.

За словами Дена Бассе, президента AgResource Co., до серпня чи вересня, коли Бразилія опублікує дані з експорту та переробки, не буде ясно, хто з них ближче до мети – USDA або Conab, повідомляє Рейтер.

“Коли у нас закінчаться готівкові боби, ми зможемо сказати: ”Добре, таким був розмір урожаю”, – сказав він.

Міністерство сільського господарства США у четвер також знизило свій прогноз урожаю кукурудзи в Аргентині на 1 млн. тонн до 55 млн. тонн. Аргентинська зернова біржа Росаріо в середу знизила прогноз на 6,5 млн тонн до 50,5 млн тонн, пославшись на шкоду від сприоплазмової хвороби.

На думку аналітиків, на ринку пшениці існувало фонове занепокоєння щодо ризику ескалації війни в Україні, яка порушить торгівлю в Чорному морі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!