1,5 млн т зернових збираються отримати окупанти цьогоріч на лівобережжі Херсонщини

Джерело:  Kurkul.com
зерновоз

Окупанти та колаборанти запланували зібрати 2024 року, не менше 1,5 млн т зернових на території окупованої частини Херсонської області.

Зазначається, що такий прогноз висловив у коментарі одному з окупаційних медіа так званий «губернатор» загарбаної частини Херсонської області Володимир Сальдо.

«Цього року (2023) теж вже після підриву греблі (гребля Каховської ГЕС, яку підірвала російська армія — ред.) ми зібрали 1,5 млн т зернових. Це дуже багато. Цей урожай теж було відправлено до інших регіонів росії. Наступного року (2024), мій прогноз — зберемо не менше», — повідомив колаборант.

Чи відповідають ці цифри справжній ситуації з урожаєм зернових на окупованій Херсонщині — достеменно невідомо. Але, зазначає видання, за 2021 рік — останній рік до російської окупації області —  херсонські аграрії зібрали 3,1 млн тонн зерна. Це був рекордний врожай за всі роки незалежності України.

​Також, як випливає з заяви окупаційного ватажка, зерно будуть продовжувати відправляти до росії, що неодноразово фіксувалось як місцевими мешканцями, так і українським підпіллям. ​

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!