Україна: Кореляційні зв’язки ринків ЗЗР, зернових та олійних. Нові тренди.

За останнє десятиліття Україна майже подвоїла виробництво зернових та олійних культур із 50 до 90млн.тонн. Однак зараз недостатньо виростити багатий урожай. На чільне місце встає якість і безпека отриманого врожаю. Це викликає необхідність їх контролю на всіх стадіях обороту врожаю, від моніторингу вирощування до контролю якості зерна нового врожаю, контролю якості та безпеки під час зберігання, переробки та реалізації. Оскільки левова частка продукції зернової та олійної галузі вирушає на експорт (у сирому чи переробленому вигляді), зібраний врожай має відповідати міжнародним вимогам безпеки.

Серед параметрів, що потребують особливої ​​уваги, – контроль вмісту небезпечних хімічних сполук, що використовуються у вигляді мінеральних добрив і ЗЗР при проведенні польових робіт, що потрапляють у навколишнє середовище та оброблювані сільськогосподарські культури.

Особливо важливим є такий контроль при виробництві харчової та кормової продукції, при експорті в країни, де регламентується законодавством вміст пестицидів, діоксинів та поліароматичних вуглеводнів.

Ці обмеження можуть значно ускладнити експорт української агропродукції. Український ринок повинен бути гнучким і швидко підлаштовуватися під реалії, що змінюються, щоб зберегти конкурентоспроможність.

Дослідження представляє поточний аналіз взаємозв’язку технологій вирощування сільськогосподарських культур, зокрема. використання ЗЗР та безпеки продукції, як факторів розвитку зернового та олійного ринків та стратегій їх удосконалення для зміцнення позицій України на світовому ринку продовольства, а також мінімізації їх негативного впливу на навколишнє середовище.

Аналітичне дослідження

У базовому варіанті дослідження інформація подається в динаміці за 3-5 років відповідно до змісту, вказаного на сайті. Однак, у разі потреби, до структури дослідження можуть бути внесені зміни відповідно до побажань замовника.

ЗМІСТ:

Україна: Кореляційні зв’язки ринків ЗЗР, зернових та олійних. Нові тренди

Тренди та особливості ринку ЗЗР сезону 2020/21. Ключові фактори розвитку та змін ринку пестицидів. Вплив пандемії на ринок пестицидів.

Хвороби та шкідники сезону 2020/21 та прогноз на 2021/22. Чинники, що впливають на розвиток хвороб та шкідників.

Структура виробництва с/г культур та структура використання ЗЗР, їх взаємозв’язок. Прогноз структури виробництва с/г культур.

Параметри вибору ЗЗР для оптимізації собівартості виробництва с/г культур. Як це відображається на розвитку ринку ЗЗР та поведінці гравців?

Паритет біо та хімічних ЗЗР. Стан та перспективи ринку біопрепаратів.

Огляд змін вимог щодо змісту д.р. пестицидів у сільгосппродукції. Вплив на технологію вирощування, експорту, викиди парникових газів тощо. Оцінка ймовірності заборони у найближчій перспективі присутніх на ринку д.р/пестицидів.

Сценарії та прогноз розвитку ринку

 

Ця робота є стандартною. Компанія УкрАгроКонсалт готова підготувати індивідуальне дослідження на Ваш персональний запит.

Будь-яке дослідження може бути розширено за додатковими критеріями. Крім того, існує можливість купівлі лише статистичної частини (Бази даних) у форматі EXL без аналітики та прогнозів.

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!