Зниження виробництва в Аргентині може підштовхнути ціни на пшеницю до зростання

пшеница

За нинішнього стану речей, зниження виробництва в Аргентині може підштовхнути ціни до зростання, повідомляє  Etftrends.

Як свідчать дані пшеничного індексу S&P GSCI та пшеничного субіндексу Bloomberg, ціни на пшеницю можуть піднятися після піку на початку року, особливо під час вторгнення Росії в Україну. Відтоді ціни відпочили від цього геополітичного чинника, але вони можуть знову піднятися вгору завдяки економічним силам попиту та пропозиції.

«Останні дані кроп-туру врожаю, організованого зерновою біржею Баїя-Бланка, показують, що виробництво пшениці в південних провінціях Буенос-Айреса та Ла-Пампа в Аргентині скоротиться на 31% у порівнянні з минулим роком через умови посухи та морозів», — йдеться у звіті ING . «За оцінками опитування, урожай пшениці (збирання якого почнеться наступного місяця в регіоні) становить близько 3,7 млн т порівняно з 5,3 млн т минулого сезону. Водночас очікується, що виробництво ячменю в регіоні впаде на 20% порівняно з минулим роком до 2,3 млн т».

Зростання цін на пшеницю має принести користь біржовим фондам (ETF), які зосереджуються на цьому товарі, наприклад Teucrium Wheat Fund (WEAT). Фонд можна використовувати як ідеальний захист від інфляції, оскільки ціни продовжують зростати разом зі зростанням цін на сировинні товари, або інвестори можуть використовувати фонд для додавання товарів до своїх портфелів для диверсифікації.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!