Значний експорт підштовхує вверх ціну масла на внутрішньому ринку

Джерело:  ІНФАГРО
вершкове масло

Липнева девальвація гривні та значні обсяги експорту помітно впливають на зростання внутрішніх цін на масло, незважаючи на стабільність вартості товару при експорті. 

Дорожчає масло 82%, дорожчає також і селянське, але з огляду на незначні обсяги його експорту, цей ріст відносно незначний. Експорт масла 73% обмежений, а діапазон цін зовнішніх продажів досить широкий. У вересні масло 73% буде й далі дорожчати, але поступово.

Тобто вершкове масло в Україні вже дешевим не буде за будь-яких обставин, а товар 82% в міжсезоння і зовсім може бути в дефіциті. Але в той же час пропозиція селянського масла буде високою з помірними цінами, що в певній мірі буде сприяти заміщенню для ритейлу.

Слід зазначити, що виробництво масла в Україні останнім часом навіть перевищує показники в аналогічний період минулого року. Ринок балансує за рахунок значного експорту та відсутності імпорту. Ну а споживання масла, як і інших молокопродуктів, скоротилося відсотків на 20.

На внутрішньому ринку ціни на масло для багатьох в цьому році можуть бути завеликими і ця категорія споживачів вимушена буде переключатися на більш дешеві жири.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!