Злиття міністерств вдарить по можливостях перемовин щодо вступу України до ЄС

Джерело:  AgroPortal.ua
ЄС ЕС

Можливе об’єднання Міністерства аграрної політики та продовольства з Міністерством економіки стане черговим кроком послаблення інституційної спроможності України у сфері агро та вдарить по можливостях перемовин щодо вступу до ЄС.

Кількість питань і глибина завдань, які стоять перед Україною, є надзвичайно великими, і цього не варто недооцінювати, особливо в агросекторі. Так думку висловила в коментарі для AgroPortal.ua щодо ймовірної чергової спроби об’єднання міністерств незалежний експерт ринку Ольга Трофімцева.

«Злиття двох міністерств, з одного боку, я підтримую як шлях оптимізації держапарату і економії, але насамперед це можна зробити за рахунок контролюючих органів, наприклад, податкової чи інших служб, які займаються «кошмаренням» бізнесу замість ведення конструктивної роботи.

З іншого боку — об’єднання відомств у той час, коли Україна офіційно починає перемовини з ЄС щодо вступу, в яких аграрна сфера буде однією з найскладніших, одним із найбільших викликів, і там, де у нас найбільше тем, за якими маємо не так багато спеціалістів, експертів, і яких можна остаточно втратити за спрощення відомств», — зазначила Ольга Трофімцева.

Вона додала, що на сьогоднішній день Міністерство аграрної політики та продовольства і так є послабленим, оскільки після відновлення роботи 2019 року воно не отримало того функціоналу, повноважень і необхідних інструментів роботи в секторі, які повинно було мати.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!