Європейська Комісія ухвалила правила звітування в рамках механізму прикордонного коригування вуглецю

Джерело:  УкрАгроКонсалт
ЕС
UkrAgroConsult

17 серпня 2023 р. Європейська Комісія ухвалила правила звітування в рамках механізму прикордонного коригування вуглецю (Carbon Border Adjustment Mechanism, CBAM) під час перехідного етапу його запровадження (1 жовтня 2023 р. – 31 грудня 2025 р.), повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Міністерство енергетики України.

Під час перехідної фази впровадження CBAM трейдери лише звітуватимуть про емісію вуглецю, закладену в імпорт товарів, які підлягають оподаткуванню за CBAM, без їхнього опосередкованого стягування.

Такий крок створює часові можливості для бізнесу підготуватися до прогнозування вуглецевого обсягу і визначення методології впровадження механізму з 2026 р.

Ознайомитися з Регламентом щодо впровадження перехідного звітування для імпортерів товарів до Європейського Союзу, а також із попередньою методологією для обрахунку закладених викидів у виробництво товарів, що покриваються CBAM, ви можете за посиланням: https://cutt.ly/vwz8NbkE.

Європейською Комісією також розроблено керівні принципи (guidance) для імпортерів та установок країн, які не входять до Європейського Союзу, щодо практичної імплементації нових правил. Звітність за перехідним етапом подаватиметься до 31 грудня 2024 р.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!