Єврокомісія запустила платформу для обговорення стратегії розвитку агросектору

Джерело:  AgroPortal.ua
АПК

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн сьогодні, 25 січня 2024 року, офіційно запустила платформу «Стратегічний діалог щодо майбутнього сільського господарства в ЄС», яка має сформувати спільне бачення майбутнього розвитку агросектору.

Ініціатива розглядатиме виклики галузі, які включатимуть рівень життя фермерів і сільських громад, використання технологій та інновацій, просування харчової системи ЄС, а також підтримку сільського господарства, говориться у повідомленні Єврокомісії.

Стратегічний діалог, головою якого призначили професора Пітера Штрошнайдера, залучатиме зацікавлені сторони з усього агропродовольчого ланцюга — фермерів, власників продовольчих магазинів, європейських роздрібних торговців, споживчі організації, екологічні групи, фінансові установи та наукові кола.

У першій половині цього року буде організовано низку засідань.

«Діалог стане можливістю почути перспективи, амбіції, занепокоєння та рішення фермерів та інших ключових зацікавлених сторін з усього агропродовольчого ланцюга з метою знайти спільну мову для майбутнього агропродовольчого сектору ЄС», — говориться у повідомленні.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!