Ягідники відчувають дефіцит потужностей для заморожування

Джерело:  Ягідник
замороженые ягоды

В Україні збільшується кількість фермерів, які починають вирощувати малину, а також людей, які збирають дикорослі ягоди та здають їх на заморожування. Відповідно, це спричинило нову проблему для виробників ягід — нестачу потужностей для заморожування та зберігання продукції. Про це розповів агроном компанії «Дедденс Агро» Дмитро Брицов.

«Дрібні фермери, які вирощують малину та здають її, створюють нам певну конкуренцію. Але цьогоріч була й глобальніша проблема: почалася війна, і багато людей, які втратили роботу, почали масово збирати дикорослу чорницю та здавати її на заморожування. Минулого року теж була така проблема, коли майже всі холодильники були заповнені чорницею, і ми не могли збирати та заморожувати малину через відсутність місця. Але цього року ситуація ще складніша. Саме тому ми орієнтуємося на те, що нам потрібен власний холодильник і потужності для заморожування», — зазначив Дмитро Брицов.

За його словами, наразі всі плани підприємства щодо розширення довелося відкласти через зменшення фінансування.

«З початком війни у нас зупинився експорт, і, відповідно, наші плани щодо прибутків повністю зруйнувалися. Цього року ми планували будівництво власного холодильника й потужностей із заморожування для власних потреб. Також ми хотіли використовувати їх і для потреб інших органіків, які працюють у нашому регіоні. Але ці плани поки що довелося відкласти», — розповів Дмитро Брицов.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!