Виробництво яблука може стати невигідним для садівників Німеччини

Джерело:  EastFruit
яблука

За словами Клауса Шлікера, садівника з Нижньої Саксонії, німецькі виробники спостерігають падіння споживчого попиту на фрукти. Такі чинники, як високі витрати на енергоресурси та робочу силу, а також великий обсяг яблук на світовому ринку, означають, що німецьким садівникам невигідно вироблятиме яблука. Про це повідомляє портал Nfofruit.nl.

Урожай яблук в основному німецькому садівничому регіоні Альтес-Ланд цього сезону складе 320 000 тонн, що на 5% більше, ніж минулого року. Але виробники налаштовані песимістично. Зростання мінімальної оплати праці сезонних робітників до 12 євро на годину, а також вартість електроенергії, необхідної для зберігання фруктів, роблять продукцію місцевих виробників неконкурентоспроможною за ціною порівняно з імпортом.

Клаус Шлікер зазначає, що навіть виробники сидру імпортують сировину, оскільки так виходить дешевше, ніж купувати плоди на внутрішньому ринку. При цьому садівник упевнений, що продукція місцевих виробників має вищу якість і заслуговує на окрему увагу споживачів і політиків.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!