Виробництво яловичини в ЄС падає

мясо говядина пищепром

Виробництво яловичини в Європейському Союзі знизилося на 1% за перші вісім місяців року і становило 4,4 мільйона тонн. Ірландія була основним фактором, що сприяло цьому зниженню (-8%) порівняно з тим же періодом рік тому, хоча Німеччина, Польща та Бельгія також повідомили про падіння виробництва яловичини.

З іншого боку, Іспанія показала помітне зростання виробництва – на 6%. Показники найбільшого виробника яловичини в ЄС, Франції практично не змінилися в порівнянні з минулим роком. Було забито 14,9 мільйонів голів великої рогатої худоби та телят, що практично не змінилося порівняно з тим же періодом минулого року.

Європейська комісія прогнозує збільшення вибою великої рогатої худоби у другій половині року, враховуючи вплив високих цін на велику рогату худобу та зростання вартості кормів. Таким чином, загальний річний обсяг виробництва прогнозується на рівні –0,5% порівняно з 2020 роком. Очікується, що 2022 року виробництво продовжуватиме скорочуватися. Експорт яловичини з ЄС у січні-серпні зріс на 1% до 137 000 тонн за рахунок зростання постачання до Норвегії та Боснії та Герцеговини. Також спостерігалося зростання на сході: зросли постачання до Японії, Філіппін і Гонконгу.

Тим часом імпорт знизився на 12%, склавши 298 тисяч тонн. Певною мірою це було з зменшенням імпорту яловичини з Великої Британії. Найменші поставки також надійшли з Аргентини та Австралії, тоді як більше яловичини було відправлено з Уругваю.

Очікується, що до кінця року торгівля яловичиною в ЄС відновиться, оскільки зростання експорту, за прогнозами, продовжиться, а ринки громадського харчування ЄС знову відкриються і вимагатимуть більше імпортної яловичини. Однак нещодавні заходи щодо стримування COVID-19 та нові обмеження в деяких областях можуть дещо порушити цей прогноз.

 

Meatinfo.ru

Позначки:, , , , , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!