Виробництво цукру на Кубі впало до катастрофічних обсягів за останні сто років

тросниковый сахар

На Кубі минулого сезону було вироблено трохи більше 800 тис. т цукру-сирцю, що є найгіршим показником з 1908 р. і є всього 10% від 8 млн т у 1989 р. У зв’язку з цим керівництво країни провести докорінну реструктуризацію своєї цукрової промисловості в останній спробі утримати заводи від згортання перед падаючим виробництвом. Про це повідомляє видання Reuters.com.

Згідно з матеріалом, експерти, опитані Reuters, кажуть, що виробництво у 2022 р. може бути ще нижчим. За останні тижні уряд зробив 56 цукрових заводів дочірніми компаніями державної цукрової монополії AZCUBA і включив місцеві плантації до нових підприємств. Такий крок дозволив уряду використовувати нещодавні реформи, які включають встановлення заробітної плати та цін на тростину, а також збереження контролю над 80% їх експортної виручки.

У комюніке національної ради міністрів, ухваленому на засіданні у червні 2021 р., йдеться, що проводиться огляд галузі, «щоб гарантувати в майбутньому життєздатність цієї діяльності, яка так багато означала в економічному плані та в історії Куби».

«Промисловість більш-менш звалилася. Ситуація цього року гірша, ніж минулого, і потрібен час, щоб її відновити», — зазначив анонімний місцевий експерт із цукру виданню Reuters.

Повідомляється, що Куба постраждала як від наслідків пандемії коронавірусу, так і від нових жорстких санкцій США, що призвело до скорочення доходів у твердій валюті за останні два роки приблизно на 40%, скорочення економіки на 13% та скорочення ресурсів, доступних для заводів та плантацій.

«Провінційні ЗМІ рясніють розповідями про нестачу тростини, несвоєчасний ремонт млинів та нестачу шин, акумуляторів та палива для збору та транспортування тростини. Економіка Куби довгий час значною мірою залежала від експорту цукру, але після розпаду Радянського Союзу 1991 р. його виробництво різко впало», — зазначається у матеріалі.

Нагадаємо, що українські виробники за жовтень місяць поставили на зовнішні ринки (експорт) цукру (код ТН ЗЕД 1 701) 7,44 тис. т. Цей обсяг є рекордним обсягом експорту за 2021 р.

 

Latifundist.com

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!