Відновлення повноцінного аграрного експорту з України сприятиме зростанню внутрішніх цін на зерно

Джерело:  Укрінформ
зерно гривна
В Україні ціна на зернові в середньому становить 3-4 тис. грн за тонну при собівартості – 5,5-6 тис. грн.

Про це розповів заступник голови Всеукраїнської агарної ради Денис Марчук на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

“Собівартість виробництва у нас сьогодні в рази більша від тієї ціни, яку пропонують на ринку. До прикладу, на тонну вирощеної продукції ми витрачаємо в районі 5,5 – 6 тис. грн, а реалізується вона в межах 3-4 тис. грн”, – сказав експерт.

Марчук додав, що відновлення повноцінного аграрного експорту з України сприятиме зростанню внутрішніх цін до рівня міжнародних ринків.

“Чим більш інтенсивно піде рух експорту через морський порт, тим більше буде пропозиція по можливостях перевезення. І таким чином ціна всередині має трішечки піти вгору”, – пояснив він.

Як повідомлялося, 1 серпня, вперше від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України, з Одеського порту вийшло судно з українським продовольством. На його борту понад 26 тис. тонн кукурудзи. Судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Триполі, Ліван. Воно рухатиметься коридором, безпеку якого підтвердили ООН та Туреччина.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!