Відновлення експорту стає все більш актуальним для українських виробників молочної продукції

Джерело:  ІНФАГРО
молочные продукты

З’явилася перспектива суттєвого покращення становища українських молочних експортерів. Напрацьовується механізм логістики через румунські порти, обіцяють організувати поїзди з контейнерами з Польщі. 

Транспортники також працюють над схемою поставок через ліцензійні склади в Польщі і, можливо, в Литві. Але всі ці схеми експорту суттєво дорожчі за звичну раніше логістику через наші порти в Чорному морі.

А ще на днях в ЄС пообіцяли відмінити квотування та ввізних мит на імпорт українських товарів. Анонсувавши це, віце-президент Єврокомісії заявив: “ЄС ніколи раніше не вживав таких безпрецедентних за своїм масштабом заходів з лібералізації торгівлі. Ці заходи напряму допоможуть українським виробникам та експортерам. Вони додадуть довіри українській економіці та пошлють сильний сигнал, що ЄС зробить усе можливе, щоб допомогти Україні у скрутну годину». Правда, ще немає точних дат введення цих приємних змін, проект мають затвердити всі 27 країн. Щось подібне обіцяє також уряд Британії, але поки що невідомо чи під безмитний імпорт попадуть молочні продукти.

Раніше непоганою альтернативою реалізації молочних продуктів були держзакупівлі. Зараз активність цього процесу значно послабилась, суттєво зменшились обсяги закупівель, пропонуються нижчі ціни, немає оперативних розрахунків. Така ситуація знову спричинила зниження цін внутрішнього ринку на низку молочних товарів. Тому відновлення експорту зараз стає ще більш актуальним для виробників.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!