Весняна сівба стартувала на Вінниччині

Джерело:  AgroPortal.ua
посівна

Агрофірма «Ольгопіль» (Вінницька обл.) станом на 10 березня завершила посів ранньої групи ярих культур — ячменю, пшениці та гороху.

Як говориться у повідомленні компанії, під ці культури відведені невеликі площі — лише насіннєві ділянки, оскільки господарство не здійснює товарний посів ярих зернових. Так, під горох виділили 80 га, ячмінь зайняв 22 га, а пшениця — лише 7 га.

«Спочатку ми провели всі заплановані агротехнічні заходи з підготовки ґрунту і тоді приступили до посівної. Роботи виконали у стислі строки, оскільки площі під ярими культурами невеликі. Адже господарство робить ставку на озимину, і, власне, зараз тривають роботи з підживлення озимого клину: внесення добрив, мікроелементів та відповідних препаратів під ріпак та пшеницю. Вони є стратегічними культурами для агрофірми», — відзначає головний агроном господарства Іван Діхтяр.

Після цих робіт компанія перейде до посіву цукрового буряку. Також площі підготовлені під посів кукурудзи і соняшнику. Насінням, пальним, добривами та засобами захисту забезпечені.

Іван Діхтяр також додав, що, як і в попередні сезони, так і нинішньому, господарство заклало полігон демонстраційних ділянок сортів озимої пшениці та ріпаку. Найближчим часом планують закласти демоділянки гібридів кукурудзи. Загалом, як повідомлялося раніше, щороку на полях «АФ «Ольгопіль» для експерименту вирощують від 50 до 80 сортів та гібридів різних культур і вивчають потенціал їхньої врожайності.

Для довідки: ТОВ «Агрофірма «Ольгопіль» заснована у 2000 році. Земельний банк складає 5 тис. га у Вінницькій області. Вирощує зернові та технічні культури. У господарстві є насіннєвий завод, елеватор, млин, пекарня, олійня. Працює свиноферма, молочнотоварна ферма. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!