Велика Британія збільшує імпорт пшениці до рекордних значень

Джерело:  AgroXXI
зерно

Через мокру зиму всі британські озимі культури під урожай 2024 року перебувають у жалюгідному стані.

Про це пише Річард Галлерон у статті, опублікованій на порталі Аgriland.ie: «Згідно з останніми доступними оцінками попиту та пропозиції Ради з розвитку сільського господарства та садівництва (AHDB), імпорт пшениці до Великобританії в 2023/2024 році може досягти 2,00 . Ці цифри підтверджують, що темпи британського імпорту пшениці залишаються стабільно високими, що відображає як низьку якість зерна врожаю 2023 року, так і побоювання з приводу врожаю 2024 року.

В результаті AHDB збільшив свій прогноз загального сезонного імпорту з 1,75 млн. тонн, прогнозованих у січні, до 2,00 млн. тонн. Це буде найвищий рівень імпорту пшениці із 2020/2021 року.

Попит на пшеницю у Великій Британії високий, невелике зниження попиту на продовольчу пшеницю більш ніж компенсується збільшенням попиту на фуражне зерно для годівлі тварин.

В цілому, Великій Британії потрібні великі запаси пшениці, оскільки посівні площі під урожай 2024 різко скоротилися, а стан озимих посівів виглядає дуже поганим. В опублікованому звіті AHDB про розвиток врожаю на основі інформації до 26 березня 2024 року підтверджується повний поганий стан усіх озимих культур. Високі рівні опадів протягом зими продовжують негативно впливати на озимі культури у всіх частинах Великобританії.

В результаті рейтинги стану посівів різко знижуються порівняно з минулим. Станом на кінець березня лише 34% озимої пшениці у Великій Британії оцінювалися у хорошому чи відмінному стані. Це помітне зниження порівняно з минулим роком, коли 90% озимих посівів були оцінені як хороші або відмінні.

Раніше в лютому AHDB підтвердив зміцнення майбутніх цін на пшеницю у Великій Британії, вказавши на ризики скорочення поставок зі США, де тепла погода може спонукати посіви озимих зернових вийти зі стану спокою і стати вразливими далі в сезоні, якщо настануть заморозки».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!