Важко прогнозувати подальше залучення фермерами фінансування, – думка

Джерело:  AgroTimes
кредитування

Наразі українським фермерам в умовах повномасштабного вторгнення рф до України та складнощами із логістикою доволі складно прогнозувати подальше залучення фінансування.

Про це The Ukrainian Farmer розповів керівник СВК «Батьківщина» (Полтавська обл.) Сергій Гришко.

«Цьогоріч ми залучили частину кредитних коштів за програмою «5–7–9%» на засоби захисту рослин, мінеральні добрива тощо. Але це було ще до запровадження воєнного стану. Скористалися торік і кредитами на придбання техніки — взяли посівний комплекс, потужний трактор, а також агрегати, щоб розвивати виробництво. Але повномасштабне вторгнення рф до України порушило ці плани», – уточнив він.

За словами Сергія Гришка, було б добре отримати державну підтримку на реконструкцію ферм і будівництво доїльних залів.

«Така програма аграріїв була б дуже доречною, але напевно нині це не на часі — державі потрібно вкладати гроші в першочергові потреби, а ми вже якось витримаємо», – додав керівник СВК «Батьківщина».

На переконання Сергія Гришка, найголовніше тепер — перемога. Все інше, зокрема й подальше залучення фінансування, прогнозувати важко.

«Наразі потрібно буде зібрати врожай, зберегти його та продати якомога вигідніше. Бо потрібно розрахуватися за оренду землі, виділити гроші на пальне й зробити все, щоб рухатись уперед», – підсумував він.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!