В ЄС вимагають розвинути транзитну інфраструктуру для української агропродукції

Джерело:  Rail.insider
зерновоз жд

Депутати Європарламенту вимагають від Брюсселя розвинути транзитну інфраструктуру для української агропродукції та розробити сільськогосподарську стратегію, щоб підготуватися до вступу України до ЄС. Про це пише DW.

В Європарламенті в середу, 10 травня, відбулися дебати щодо ввезення агропродукції з України. В обговоренні в Європарламенті брали участь представники Ради ЄС та Єврокомісії. Депутати дійшли згоди у двох питаннях.

Перше — допомога Україні має залишатися пріоритетом для Євросоюзу. Друге — побудувати інфраструктуру для транзиту українського зерна.

«Аби справді допомогти українцям і не нашкодити при цьому власним фермерам, Євросоюз має не просто відкрити кордони для української продукції, а й вибудувати солідну інфраструктуру для її транзиту. Це означає вивести наявні «шляхи солідарності» на новий рівень», — вважають євродепутати.

Водночас єврокомісар із сільського господарства Януш Войцеховський пообіцяв полегшення подальшого транзиту українського збіжжя. За його словами, цілі Брюсселя — зниження логістичних витрат, покращення координації транзиту, інфраструктури та обладнання у портах, відвантажувальних терміналах і пунктах перетину кордону на «шляхах солідарності».

Окрім того, депутати запропонували Єврокомісії радикальне рішення: закуповувати українське зерно, зокрема пшеницю, зберігати її в країнах ЄС та передавати як гуманітарну допомогу країнам Азії та Африки.

Як повідомлялося раніше, Європейська комісія з 2 травня цього року заборонила імпорт до 5 країн пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику українського походження.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!