В Україні завершується сезон полуниці літніх сортів

Джерело:  EastFruit
клубника полуниця

Цього тижня українські садівники заявили про фактичне завершення сезону реалізації суниці садової літніх сортів, повідомляють аналітики проекту EastFruit. На даний момент цю ягоду вже пропонують поодинокі господарства. При цьому аналітики проекту зазначають, що залишкові партії суниці садової українським фермерам вдається відвантажувати в середньому в 1,5 рази дорожче, ніж наприкінці минулого сезону. Незважаючи на це, більшість виробників вважають сезон, що минає, незадовільним.

На даний момент ціни на суницю садову варіюються в межах 50-80 грн/кг ($1,71-2,73/кг), причому пропозиція даної ягоди на ринку дуже обмежена. Варто наголосити, що цього року садівники реалізують цю продукцію в середньому на тиждень довше, ніж минулого сезону. Пов’язано це з пізнішим стартом збору врожаю, оскільки Херсонська область, яка починала постачання цієї продукції однією з перших, на сьогоднішній день знаходиться під окупацією і фактично не мала можливості протягом усього сезону постачати суницю садову на більшу частину території країни.

Ще однією ключовою проблемою для садівників цього сезону стали проблеми з каналами реалізації, а також суттєве зростання цін на логістичні послуги. В результаті більшість українських виробників залишилися незадоволеними середніми відпускними цінами на суницю садову. За їх словами, сьогоднішня вартість цієї ягоди не покриває всіх витрат, пов’язаних із вирощуванням цієї культури

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!