В Україні запустили 6 інвестиційних проектів з агропереробки від Національної інвестиційної ради

Джерело:  AgroPolit.com
переробка

Національна інвестиційна рада при президентові України запустила шість проектів з агропереробки для виробництва етанолу, лимонної кислоти, глюкози, фруктози, біодизелю та  дріжджів. Про це в ексклюзивному інтерв’ю АgroPolit.com заявила секретар Національної інвестиційної ради при президентові України Галина Янченко.

«Якщо говоримо про економічний ефект для країни та привабливість для інвестора, то потрібно робити фокус саме на глибоку переробку. Оскільки наші дослідження ще восени минулого року показали усі цифри. Саме максимально глибока переробка (біопереробка) дасть значний економічний ефект для країни та високорентабельний бізнес для інвестора», – сказала вона.

Експерт зазначила, що ціль проектів – переробляти нашу сировину (кукурудзу, пшеницю, сою, ріпак тощо) в продукцію з високою доданою вартістю.

«Ідеться про такі продукти як: паливний етанол (біоетанол), біодизель, лимонна кислота, молочна кислота, глюкозно-фруктозні сиропи, дріжджові екстракти тощо», – сказала Янченко

За її словами, ці всі продукти які мають в рази вище додану вартість, аніж сировина та дають середньорічний приріст (CAGR — англ. Compound annual growth rate) від 4.5% до 10% протягом 12-15 років.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!