В Україні встановлять терміни розрахунків між виробниками та ритейлерами

Джерело:  AgroTimes
продукты

Уряд України вважає надзвичайно важливим для ефективної безперебійної роботи товаровиробників та ритейлерів узгодження питання щодо термінів сплати за поставлений товар і активно працює зі сторонами над зближенням позицій.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

«Питання розрахунків за поставлені товари справді болюче, оскільки кожна зі сторін вважає, що кредитує за свій рахунок іншу. Йдеться, зокрема, про розрахунки за товари, що мають істотну соціальну значущість, та про заборгованість за раніше поставлений товар. Уряд вважає, що оптимальним вирішенням є узгодження позицій виробників та продавців у процесі діалогу та посилення дисципліни розрахунків», – повідомила за підсумками онлайн-зустрічі з асоціаціями харчової промисловості перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, Мінекономіки та Мінагрополітики за участю асоціацій виробників харчової продукції і ритейлерів наразі опрацьовують питання оптимізації строків розрахунків.

Зокрема, як компромісний варіант пропонуємо встановити терміни розрахунків у 24 або 30 діб. «При цьому перелік товарів буде дещо розширено. Якщо сторони не домовляться, ми вимушені будемо задіяти інші механізми, хоча Уряд принципово проти посилення регулювання», – зазначила Юлія Свириденко.

Раніше фахівець розповів про переваги й недоліки співпраці з мережами супермаркетів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!