В механізм верифікації експортерів агропродукції внесли зміни

Джерело:  Elevatorist.com
олія експорт

Уряд ухвалив зміни до Порядку реалізації експериментального проєкту з верифікації субʼєктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив представник КМУ у Верховній Раді України Тарас Мельничук.

Зокрема збільшується період, протягом якого дозволяється робити вибірку верифікованих експортерів.

«Уточнено норму підтвердження факту експортних операцій, здійснених без порушення валютного законодавства на суму понад 40 млн грн, листами від декількох банків із збільшенням періоду, протягом якого дозволяється здійснити вибірку, а саме з 23.02.2022 до 15.01.2024, що дозволить новим суб’єктам АПК, які будуть відповідати критеріям, долучитися до переліку верифікованих суб’єктів АПК»,— говориться в повідомлені.

Визначено додаткові підстави для виключення з переліку верифікованих суб’єктів АПК, зокрема:

  • наявність судових процедур банкрутства або перебування субʼєкта на стадії ліквідації;
  • перевищення 20% розміру частки неповернутої валютної виручки суб’єктом АПК за операцією з експорту товару, здійсненою після 11.11.2023, строки розрахунків за яким завершились. Умовою є не завершений банком валютний нагляд за дотриманням установлених НБУ граничних строків розрахунків.

Такий суб’єкт АПК матиме право повторно подавати заяву на включення до переліку верифікованих суб’єктів АПК не раніше, ніж через місяць після його виключення за умови відсутності такого суб’єкта в інформації про перевищення 20% розміру частки неповернутої валютної виручки, актуальної на дату подання заявки.

Також  встановлено механізм (формулу) розрахунку частки неповернутої валютної виручки зазначеними суб’єктами.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!