В африканських країнах все більшу увагу приділяють дослідженню ГМ-культур

Джерело:  Feedlot
ГМО

Африканські вчені заявили, що хочуть розширити дослідження генетично модифікованих (ГМ) культур, таких як кукурудза та маніока, щоб підвищити продовольчу безпеку на континенті, оскільки зміна клімату негативно впливає на врожайність сільгоспкультур.

У жовтні 2022 року Кенія приєдналася до африканських країн, які вже використовують генну інженерію для вирішення сільськогосподарських проблем, які посилилися внаслідок зміни клімату. Тим самим країна поклала край більш ніж десятирічній забороні на генетично модифіковані організми (ГМО).

Тривалі посухи, що відбуваються через зміну клімату, вже завдають величезних збитків рослинницькому сектору африканських країн, збільшуючи поширення шкідників сільськогосподарських культур.

“Ми виступаємо за ГМО, тому що… їхня безпека більше не викликає сумнівів, і інші континенти вже отримують вигоду з їхнього більш ніж двадцятирічного існування цієї технології”, – заявив Канісіус Канангіре, виконавчий директор Африканського фонду сільськогосподарських технологій (AATF), однієї з організацій, які пропагують використання ГМО-технологій на африканському континенті.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН заявляє, що побоювання щодо безпеки ГМО-культур серед громадськості, вчених та регулюючих органів все ще існують, але вигоди переважують ризики.

Маргарет Карембу, голова Відкритого форуму з сільськогосподарської біотехнології в Кенії, заявила, що рішення уряду Кенії про відміну заборони дозволить понад 17 мільйонам фермерів у Кенії імпортувати ГМО-продукцію та підвищити продовольчу безпеку.

Вона додала, що біотехнологічне сільське господарство створить робочі місця для дедалі більшої кількості безробітної молоді.

Деякі країни Африки на південь від Сахари, включаючи Буркіна-Фасо, Ефіопію, Гану, Малаві, Нігерію та Судан, дозволили вирощування ГМО-насіння, тоді як кілька інших країн знаходяться на різних стадіях розробки та комерціалізації низки ГМ-культур.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!