Уряд закриє список міжнародних спонсорів війни

Джерело:  AgroPortal.ua
Россия санкции

Кабінет Міністрів вирішив відмовитись від списку «Міжнародні спонсори війни» на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Як говориться у повідомленні Урядового порталу, Кабмін провів розширене засідання за участю представників Ради національної безпеки та оборони, Служби безпеки України, Офісу генпрокурора та послів країн-партнерів, на якому розглянули питання функціонування сторінки «Міжнародні спонсори війни» на сайті НАЗК.

Зазначається, що Міністерство закордонних справ отримало численні звернення представників дипломатичного корпусу країн-партнерів з приводу відсутності нормативної бази для існування списку «Міжнародних спонсорів війни». У МЗС наголосили на негативному впливі цього списку на ухвалення важливих рішень для протидії російській агресії.

Також на неприйнятності поширення від імені держави такої інформації без врегулювання питань на законодавчому рівні наголосили в Мін’юсті. Представники РНБО, зокрема, зазначили, що необхідності в додаткових інституціях щодо реалізації державної санкційної політики немає, оскільки вся вичерпна інформація з цього питання включена до Державного реєстру санкцій.

Після обговорення присутні погодилися з необхідністю передачі інформації зі списку до Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації державної санкційної політики для визначення підстав для застосування санкцій до зазначених на даному ресурсі суб’єктів та підготовки відповідних пропозицій для розгляду на засіданні РНБО.

В уряді уточнили, що користувачів зі сторінки «Міжнародні спонсори війни» переадресують на веб-сайт РНБО «Державний реєстр санкцій».

«Це необхідно для достовірного та єдиного інформування про офіційний перелік суб’єктів, щодо яких застосовано санкції в Україні», — резюмували в Кабміні.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!