Урожайність зернових у ЄС може перевищити середні показники – MARS

Джерело:  Зерно Он-Лайн
колоски

Після м’якої зими посіви озимих вийшли із зимівлі у хорошому та відмінному стані у більшості країн Європи, йдеться у доповіді Європейського агентства MARS. Про це повідомляє агентство Зерно Он-Лайн.

За прогнозами MARS, середня врожайність зернових культур у ЄС зросте до 56 ц/га, що на 2% більше, ніж у поточному сезоні та на 3% більше за середньоп’ятирічний показник. Середня врожайність м’якої пшениці може підвищитись до 59,9 ц/га (+3% до середньоп’ятирічного рівня), твердої пшениці – до 35,3 ц/га (+1%), озимого ячменю – до 59,1 % (+2%) ), жита – до 42 ц/га (+6%).

Однак часткове посилення та розширення дефіциту вологи на півдні викликають все більшу стурбованість. Серйозний дефіцит дощів спостерігається на півдні Іспанії та Португалії. Рівень вологи у ґрунті дуже низький, тому фермерам терміново потрібні дощі. Крім того, запаси води у водосховищах для зрошення на більшій частині півдня Іспанії залишаються дуже низькими, що також може вплинути на вибір культур для ярої сівби.

Озимі в Угорщині, Австрії, Румунії, Болгарії, Греції та на Кіпрі перебувають у хорошому стані, але вологість грунту недостатня, і для задоволення зростаючої з настанням весни потреби у волозі посівам необхідні дощі.

Тривала посуха в регіоні Магріба вже мала значний негативний вплив на майбутній урожай.

У Туреччині нещодавно пройшли рясні дощі, які пом’якшили посуху, і від дефіциту вологи страждають лише західні регіони країни.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!