Українським експортерам потрібна безпека і передбачуваність

Джерело:  AgroPortal.ua
експорт

Експортерам потрібно надати безпеку і передбачуваність. Безпека судноплавства, яку маємо завдяки ЗСУ, дала можливість Україні вийти на довоєнні показники експорту.

Таку думку висловив заступник міністра економіки України — торговий представник України Тарас Качка під час публічної дискусії «Як допомогти українським експортерам в умовах війни?».

«Також відновлюються контейнерні перевезення з портів Одеси та через річкові порти в гирлі Дунаю. 22 квітня польські фермери розблокували рух вантажного автотранспорту через пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ», тож очікуємо, що автомобільні перевезення теж будуть відновлюватися», — зазначає Тарас Качка.

За його словами, серед важливих речей, окрім логістики для експортерів, є також доступ до фінансування та залучення інвестицій. Зокрема, Тарас Качка повідомив, що невдовзі Експортно-кредитне агентство розпочне страхувати інвестиції від воєнних ризиків.

«Крім того, наріжним елементом для живлення української економіки є доступ до зовнішніх ринків. Одним із найважливіших експортних ринків для України є ринок ЄС. Тому ми чекаємо рішення щодо подальшої лібералізації торгівлі, до середини травня воно буде прийняте», — пояснює Тарас Качка.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!