Український мед поїде до Китаю

Джерело:  AgroPortal.ua
мед

Україна погодила форми сертифіката на експорт меду до Китаю.

Як говориться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, процедуру відкриття ринку меду КНР, яка розпочалась ще 2019 року, офіційно завершено, і зазначений ринок відкритий для вітчизняних експортерів.

«Це перший ринок експорту, який Держпродспоживслужба відкрила цього року. Було зроблено великий обсяг роботи, проведено безліч зустрічей, переговорів, здійснено аудит державної системи контрою в Україні. В планах — не зупинятися, а продовжувати працювати для забезпечення безперебійного експорту української продукції з метою посилення економічної стабільності та збільшення робочих місць у нашій країні», — наголосив голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

Погоджена форма Сертифікату здоров’я на експорт меду з України до Китайської Народної Республіки оприлюднена на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Міжнародне співробітництво», рубрика «Сертифікати на експорт з України» за посиланням.

Потенційним експортерам меду також рекомендують ознайомитись із Методичними рекомендаціями для державних ветеринарних інспекторів України та операторів ринку, які мають намір здійснювати експорт меду до КНР.

«Ринок Китаю є дуже перспективним для експорту продукції українського виробництва, і його відкриття для українського меду значно розширює можливості вітчизняних виробників», — підсумували у відомстві.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!