Українські аграрії будуть вимагати компенсацій за викрадене окупантами зерно

Джерело:  Elevatorist.com
зерно поггрузка

На тимчасово окупованих територіях України зафіксовано багато фактів пограбування елеваторів та вивезення окупантами зерна до кримських портів. Зараз все зерно, що відвантажується в портах півострову, з’являється краденим, бо власних залишків там вже давно немає.

Про це в ефірі національного марафону на телеканалі «Інтер» розповів голова «Української Зернової Асоціації» Микола Горбачов.

«В Криму не будо залишків зерна протягом останніх 4-х місяців. Тому зараз будь-яке зерно, що відвантажується з кримських портів — воно однозначно викрадено в Україні. Те, що зараз відбувається на захоплених територіях — просто обурливо. Компанії будували ці елеватори, а їх просто взяли та зруйнували, викрали зерно, завантажили в машини і вивозять», — говорить Микола Горбачов.

Голова УЗА запевнив, що всі факти викрадення зерна документуються, а українські аграрії у міжнародних судах домогатимуться компенсації його вартості.

«На сьогодні ми знаємо навіть назви суден, на які вантажиться це зерно. Ми ретельно все фіксуємо та будемо звертатися до міжнародних установ», — підкреслив Микола Горбачов.

Нагадаємо, нещодавно Єгипет відмовився прийняти судно з викраденим в Україні зерном.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!