Українська кукурудза замінить румунську і угорську

Джерело:  AgroPortal.ua 
кукуруза

Урожайність у Румунії та Угорщині знизилася, тож очікується дефіцит пшениці та кукурудзи. Експерти прогнозують, що на українську кукурудзу буде попит з боку ЄС, і вона замінить румунську та угорську.

Про це розповів директор «АРІЯ Коммодітіз Україна», голова напряму Чорноморського регіону компанії ARIA Commodities Олег Левченко під час зустрічі Trend&Hedge Club.

«В Україні очікується доволі непоганий урожай кукурудзи: аграрії планують зібрати не менше 6,5 т/га, а хто вжив усіх технологічних заходів, орієнтується на врожайність 8-9 т/га. Прогнозуємо, що в Україні буде вироблено 27-28 млн т кукурудзи. Сьогодні виробники мають достатньо палива, тому збиральна кампанія відбудеться вчасно», — прогнозує Олег Левченко.

Він додає, що наразі турбує вартість газу, який потрібен для роботи сушарок, і цей аспект впливає на аграріїв. Водночас сьогодні відмічається тенденція переходу сільгоспвиробників на електроопалення, деревину, пелети. Тож очікується зниження споживання газу.

Щодо вивезення зерна, то Олег Левченко зазначає, що питання експорту через порти швидко не вирішиться. Але як мінімум вже 4 компанії будують потужності з перевалки на західному кордоні.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!