Україна зможе експортувати картоплю до ЄС – галузь адаптують до європейських норм

Джерело:  EastFruit
картопля

Розвиток галузі промислового картоплярства та підготовку до відкриття експорту свіжої картоплі до ЄС обговорили на засіданні робочої групи під головуванням директора Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігоря Виштака.

Як повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України, у нараді взяли участь представники державного сектору та Української асоціації виробників картоплі.

Як зазначили учасники засідання, одне з важливих завдань галузі – адаптація фітосанітарних вимог до норм та стандартів Євросоюзу. Це дозволить українським виробникам експортувати свіжу та насіннєву картоплю до країн ЄС.

За словами Ігоря Виштака, в українському законодавстві поступово запроваджуються норми та стандарти ЄС. Він також повідомив, що виробники картоплі можуть скористатися програмою «Доступні кредити 5-7-9» та Фондом часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. А також отримати урядовий грант для створення, переробки чи зберігання продукції для розвитку малого та середнього бізнесу.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!