Україна запроваджує національну систему контролю якості та безпеки продуктів харчування

Джерело:  GrainTrade
контроль

Україна, як кандидат на вступ до ЄС, запроваджує національну систему контролю якості та безпеки продуктів харчування, – повідомляє Держспоживслужба України.

Вона буде подібна до чинній в ЄС системі RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed), основним принципом якої є забезпечення контролю “від лану до столу”.

Метою запровадження нової системи є забезпечення ефективного моніторингу будь-яких ризиків, пов’язаних із безпекою продуктів харчування та кормів, а також із захистом здоров’я.

Отримавши повідомлення RASFF, Держспоживслужба негайно інформуватиме територіальні органи Держспоживслужби в областях та Києві, міжрегіональні головні управління Держспоживслужби на кордоні та Державну фіскальну службу.

В разі ввезення на митну територію України та введення в обіг вказаних в інформаційному повідомленні небезпечних продуктів харчування або кормів, оператор ринку (імпортер) проводить відкликання таких продуктів та вживає заходів для їх повернення до країни-експортера або утилізації на території України згідно з вимогами чинного законодавства, про що інформує Держспоживслужбу.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!