Україна пройде аудит для експорту яловичини до Британії

Джерело:  AgroPortal.ua
яловичина

Україні вдалося втримати стабільну епізоотичну ситуацію попри виклики в тваринництві, повʼязані з війною. Існують проблеми з АЧС, але з іншими хворобами ситуація контрольована, що дозволяє експортувати українську продукцію.

Про це розповів голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Ткачук під час Ukrainian Livestock Summit 2024.

«У 2024 році ми проходили аудит Великої Британії, ми його пройшли благополучно щодо птиці. Маємо нормальну систему контролю, і експортний потенціал у нас залишається. Після Великої Британії на основі відповідного звіту Україна може закрити багато питань з іншими країнами, адже багато з них, зважаючи на безпекову ситуацію, не можуть приїхати та провести аудит та інспектувати підприємства. Тому ми усвідомлюємо, що нашу продукцію не чекають у ЄС та в низці інших країн», — зазначив Сергій Ткачук.

Він додав, що наступного року планується проведення аудиту по ВРХ щодо експорту яловичини до Великої Британії. Звіт за результатами аудиту відкриє можливості для співпраці з іншими країнами.

Сергій Ткачук наголосив, що Держпродспоживслужбі варто спільно працювати з бізнесом, аби досягти користі для нашої держави і виконати вимоги, які ставлять до служби, зокрема в галузі ветеринарної медицини, фітосанітарних заходів.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!